Recept
« Terug naar recepten
Asperge-ijs met blauwe bessen
PT65M
Asperge-ijs met blauwe bessen
Een heerlijk asperge-ijs met blauwe bessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
life and cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge-ijs met blauwe bessen te bereiden
Breng de melk met de slagroom en de suiker al roerend aan de kook. Pureer de asperges en wrijf ze door een zeef. Klop de eidooiers schuimig. Voeg het warme melkmengsel toe aan de aspergepuree en klop de schuimig geklopte dooiers erdoor. Klop dit mengsel koud. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat het tot ijs draaien. Kook in een pannetje de balsamico azijn met de suiker tot een siroop. Haal de pan van het vuur en schep de bessen erdoor. Schep 3 bolletjes asperge-ijs in een ruime coupe, schep de balsamico-bessen erover en maak het af met een kletskop.