Recept
« Terug naar recepten
Romige Asperge smoothie
PT15M
Romige Asperge smoothie
Dit heb ik eens ooit ergens gegeten als nagerecht bij een aspergemenu. En
ik was vastbesloten om het zelf ook een keer te gaan maken.
De (weinige) recepten die ik kon vinden waren allemaal met toevoeging van
o.a. banaan, mango, avocado, wortel e.d. maar ik wilde het juist zo puur
mogelijk houden om de smaak van de asperges niet tekort te doen.
De ingrediënten die ik heb gebruikt zoals, roomijs en room benadrukken de
van nature romige smaak van de asperges en het kookvocht versterken
nog eens extra de aspergesmaak. Door suiker en vanille te gebruiken wordt
het lekker zoet zoals een toetje hoort te zijn.
Ik moet toegeven dat het een niet alledaags dessert is, maar het zal door
liefhebbers van asperges zeker gewaardeerd worden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dranken - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Asperge smoothie te bereiden
- Snijd de asperges in stukjes en houd 2 halve (bovenste deel) apart voor de garnering.
- Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het pulp eruit.
- Doe dit samen met de aspergestukjes, roomijs, suiker, room en kookvocht van de asperges in de blender en mix het tot een glad en schuimig geheel.
- Schenk het in de glazen en zet er de achtergehouden asperge in.
- Garneer met enkele muntblaadjes.