Recept
« Terug naar recepten
Pincho met asperge, ham en ei
PT20M
Pincho met asperge, ham en ei
Pinchos zijn de Noord-Spaanse variant van tapas. Ze bestaan meestal uit
eens tukje knapperig vers brood, rijkelijk belegd met een mooie combinatie
van verse ingrediënten en bijeengehouden door een pincho (prikker).
Dit gerecht komt uit het boekje -Tapas en Pinchos- Een leuk boekje dat ik
zomaar kreeg van een collega die wel weet dat hij er mij een plezier mee
deed.
Dit gerecht is niet alleen geschikt als tapas maar ook leuk (en lekker) als
amuse of klein voorgerechtje bij een aspergemenu.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Tapas en Pinchos (zelf aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pincho met asperge, ham en ei te bereiden
- Schil de asperges en snij het kontje eraf. Snijd de asperges in stukken en kook ze in water met zout en een stukje foelie in 15 minuten gaar. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
- Kook de eieren in 8minuten hard. Pel ze en snijd ze overlangs in 4 plakjes.
- Besmeer het brood met de aioli. Halveer de plakjes ham en leg ze op de aioli. Leg de asperges erop.
- Garneer met een blaadje basilicum of munt en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Steek er een tapasprikker doorheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Kijk hier voor mijn zelfgemaakte Aioli: https://www.kookjij.nl/recepten/aioli-zelfgemaakt-het-lekkerst