Recept
« Terug naar recepten
Asperge-ijs met gekonfijte aspergepunten.
PT45M
Asperge-ijs met gekonfijte aspergepunten.
Een heerlijk asperge-ijs met gekonfijte aspergepunten. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > IJs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge-ijs met gekonfijte aspergepunten. te bereiden
Schil de asperges.
Kook ze gaar zonder zout, afgieten en pureren.
Wrijf de puree door een zeef.
Breng melk en créme fraiche samen aan de kook.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa.
Hete melk-room-mengsel toevoegen en au bain marie doorwarmen ca 3min. om de dooiers te garen.
Blijven roeren.
Van het vuur af de aspergepuree toevoegen.
Af laten koelen en tot ijs draaien in de sorbetiere.
CONFIJTEN (36 uur!!!)
Water en suiker koken.
Van het vuur af. Aspergepunten er circa 36 uur in leggen.
Ijs in bolletjes serveren ( en garneren met de aspergepunten.
Kook ze gaar zonder zout, afgieten en pureren.
Wrijf de puree door een zeef.
Breng melk en créme fraiche samen aan de kook.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa.
Hete melk-room-mengsel toevoegen en au bain marie doorwarmen ca 3min. om de dooiers te garen.
Blijven roeren.
Van het vuur af de aspergepuree toevoegen.
Af laten koelen en tot ijs draaien in de sorbetiere.
CONFIJTEN (36 uur!!!)
Water en suiker koken.
Van het vuur af. Aspergepunten er circa 36 uur in leggen.
Ijs in bolletjes serveren ( en garneren met de aspergepunten.