Hou je niet van gorgonzola of andere blauwe kaas? Je kunt ook geitenkaas gebruiken of kruidenroomkaas. Ook lekker.
Dit is echt mijn allerlekkerste witlofschotel die ik ooit gemaakt heb.
Ik moest mijn man beloven dat ik dit zeker nog een keer zou maken. Beloofd
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel witlof gekaramelliseerd met ham en gorgonzolaroom
PT15M
Ovenschotel witlof gekaramelliseerd met ham en gorgonzolaroom
Witlof gekaramelliseerd met roomboter en suiker, een beetje balsamicocrème erover. Gemengd met voorgekookte aardappeltjes en achterham. Daarna gegratineerd met de met crème fraîche gemengde gorgonzola. Overheerlijk.
crème fraîche.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel witlof gekaramelliseerd met ham en gorgonzolaroom te bereiden
- Verwarm de oven voorop 200 graden boven- en onder-warmte.
- Kook de aardappelplakjes gaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verhit de boter in een hapjespan of grote koekenpan en smelt de suiker in de boter. Bak de repen witlof op een middelhoge warmtebron in de gekaramelliseerde boter. Af en toe omdraaien. Blus af met de witte wijn. Verdeel wat van de crema di balsamico over de witlof.
- Doe het deksel op de pan en laat de witlof een paar minuten zachtjes garen.
- Haal het deksel van de pan. Meng de aardappelen en de ham door de witlof.
- Verwarm de crème fraîche in een pannetje en smelt hierin de in stukjes gesneden gorgonzola. Verdeel de gorgonzolasaus over de witlof-aardappelschotel.
- Zet de pan (of schaal) plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.