KookJij

Macaroni speciaal

Een heerlijk macaroni speciaal recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaroni speciaal te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr.
Voor de saus van de macaroni : Smelt de boter en roer de bloem er door.
Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje melk door, maar roer het mengsel steeds eerst glad met een klopper voordat er melk toegevoegd wordt.
Breng de saus aan de kook en laat de saus even al roerend zachtjes doorkoken. Voeg kruiden en kaas toe (houd een beetje kaas apart ) breng de saus op dikte indien nodig nog melk toevoegen.
Macaroni beetgaar koken in ruim water en voeg er een blokje rundbouillon toe.
Wortelen en courgette in lange schijven snijden met de mandoline. Kook de wortelen beetgaar met de de suiker en evenzeer basilicum. Haal de wortelen uit het water en leg heel even de courgette in het kokend vocht.
Neem een vuurvaste schotel smeer deze goed in met boter zet er de uitsteekvormen in en besmeer deze evenzeer.
Leg een laag wortelen en courgette vervolgens een beetje hesp en macaroni duw goed aan verdeel er de saus over.
Strooi er kaas over chapelure en een klontje boter.
Normaal heb je saus, hesp en macaroni over geen probleem, neem een vuurvaste schotel besmeer met boter en vul deze met de ingredienten een beetje kaas erover, chapelure en boter. Zet de twee schalen in de voorverwarmde gedurende een 20 min.
Lentuitjes fijn snijden heb je wortelen en courgette over deze evenzeer wat fijner snijden. De lenteuitjes in een beetje boter aanstoven voeg kruiden toe (wortelen & courgette) en de room laat even indikken.
Neem de borden een streepje saus op het bord en dresseer de uitsteekvorm erop verwijder deze voorzichtig (zeer warm) en bestrooi met gemalen peper.




Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Laat het je smaken Slaatje, groetjes van ons 3tjes:);):p
slaatje

slaatje zegt:
Anna, je haalt de woorden uit m'n mond. Ik heb alles in huis, dus deze week dit recept, morgen de bloemkool. Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Jum, Jum!! Ziet er weer heerlijk uit!!:D:D:p