Recept
« Terug naar recepten
Asperge kalfsrolletjes
PT4M
Asperge kalfsrolletjes
Een heerlijk asperge kalfsrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
30 min personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge kalfsrolletjes te bereiden
Leg 20 gram boter op een schoteltje om op kamertemperetuur te laten komen.
Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzigingen in het basisrecept (Bert Allers).
Snipper de ham zeer fijn.
Roer de boter tot crème en roer er de hamsnippers door.
Pers de citroen en zeef het sap.
Roer enkele druppeltjes citroensap door de crème.
Bestrijk de kalfslapjes met de crème.
Haal de gare asperges uit het kooknat en leg op elk kalfslapje 2 asperges.
Rol de kalfslapjes door de bloem.
Verhit de boter in een pan en braad hierin de rolletjes snel bruin.
Maak de ui schoon en hak hem fijn.
Fruit de ui even mee met de kalfsrolletjes en giet er de wijn bij
(indien nodig ook nog wat aspergenat).
Laat de kalfsrolletjes onder regelmatig keren zachtjes gaar sudderen.
Haal de kalfsrolletjes uit het smoorvocht en verwijder het garen.
Zeef het stoofvocht en serveer het apart in een sauskommetje.
Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzigingen in het basisrecept (Bert Allers).
Snipper de ham zeer fijn.
Roer de boter tot crème en roer er de hamsnippers door.
Pers de citroen en zeef het sap.
Roer enkele druppeltjes citroensap door de crème.
Bestrijk de kalfslapjes met de crème.
Haal de gare asperges uit het kooknat en leg op elk kalfslapje 2 asperges.
Rol de kalfslapjes door de bloem.
Verhit de boter in een pan en braad hierin de rolletjes snel bruin.
Maak de ui schoon en hak hem fijn.
Fruit de ui even mee met de kalfsrolletjes en giet er de wijn bij
(indien nodig ook nog wat aspergenat).
Laat de kalfsrolletjes onder regelmatig keren zachtjes gaar sudderen.
Haal de kalfsrolletjes uit het smoorvocht en verwijder het garen.
Zeef het stoofvocht en serveer het apart in een sauskommetje.