Recept
« Terug naar recepten
Asperge loempia met ei/pestosaus
PT30M
Asperge loempia met ei/pestosaus
Een niet zo alledaags gerecht maar wel erg lekker en bovendien heel eenvoudig om te maken. Leuk als voorgerecht maar zeker ook goed geschikt als borrelhapje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge loempia met ei/pestosaus te bereiden
- Schil de asperges en kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Leg ze op een schone theedoek om uit te lekken.
- Ontdooi het filodeeg.
- Kook de eieren tot hard. Laat ze afkoelen en maak ze fijn, voeg 2 el Griekse yoghurt, 2 tl pesto en peper/zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Spreid een vel filodeeg uit en leg er een asperge op. Voeg een theelepeltje pesto toe, bevochtig de randen met water of losgeklopt ei en rol de loempia op. Eerst de zijkanten naar binnen en daarna verder oprollen. Frituur ze ongeveer 5 minuutjes en laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
- Doe wat sla op een bordje, leg er 3 loempia's p.p. op.
- Schep aan de zijkant wat van de ei/pestosaus.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Klik op de pijltjes voor meer foto's.