Recept
« Terug naar recepten
Asperges gegratineerd met geitenkaas
PT45M
Asperges gegratineerd met geitenkaas
Op zoek naar een idee voor anders dan andere asperges kwam ik deze
ovenschotel van asperges gegratineerd met geitenkaas tegen. Heerlijk!!
Tenminste als je van geitenkaas houdt, als dit niet het geval is kun je
natuurlijk ook gewoon andere kaas gebruiken.
Gebruik je een zachte kaas, brokkel deze dan in het eimengsel, heb je
harde kaas dan kun je deze beter grof raspen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Kitchenista; beetje aangepast zelf gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges gegratineerd met geitenkaas te bereiden
- Schil de asperges, snij ze ik stukjes, kook ze ongeveer 10 minuutjes en laat ze goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de eieren, Griekse yoghurt, fijngeknipte bieslook, peper, zout en verkruimelde (of geraspte) kaas goed door elkaar.
- Doe de uitgelekte asperges in een ovenschaal en giet het eiermengsel erover.
- Zet de schaal ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt ook voorgekookte aardappeltjes en hamblokjes of zalmsnippers eraan toevoegen dan heb je een volwaardig hoofdgerecht.