Recept
« Terug naar recepten
Asperges in filodeeg
PT30M
Asperges in filodeeg
Een heerlijk asperges in filodeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
LP Verdoold
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gelezen in een tijdschrift en zelf aangepast
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges in filodeeg te bereiden
Laat 8 vellen filodeeg ontdooien,
smeer dit in met een opgeklopt ei, leg hierop een plak rauwe ham.
Kook de asperges drie minuten en laat uitlekken.
Smeer geklutst ei aan de binnenkant van het filodeeg en leg twee asperges op de ham en vellen filodeeg .
Vouw dit als een loempia op en plak de uiteinde met wat ei vast.
Verhit in een diepe pan ruim olie en bak de pakketjes bruin, laat het uitlekken op keukenpapier.
Neem een mooi bord en plaats de pakketjes hierop
nog even versieren met wat groen en klaar is dit voorgerecht.
Dit kan van te voren worden klaargemaakt en afbakken kan op het moment dat men het nodig heeft.
smeer dit in met een opgeklopt ei, leg hierop een plak rauwe ham.
Kook de asperges drie minuten en laat uitlekken.
Smeer geklutst ei aan de binnenkant van het filodeeg en leg twee asperges op de ham en vellen filodeeg .
Vouw dit als een loempia op en plak de uiteinde met wat ei vast.
Verhit in een diepe pan ruim olie en bak de pakketjes bruin, laat het uitlekken op keukenpapier.
Neem een mooi bord en plaats de pakketjes hierop
nog even versieren met wat groen en klaar is dit voorgerecht.
Dit kan van te voren worden klaargemaakt en afbakken kan op het moment dat men het nodig heeft.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
chritderiks zegt:
Vandaag uitgeprobeerd en op enkele probleempjes gelopen. Hoeveel asperge op een vel filodeeg. Of gebruik ik 2 vellen deeg voor de twee asperge. Hoe strijk ik de filodeeg in? beide kanten of hoe gaat dit in z'n werk?
zelf op drie manieren geprobeerd en waren alle drie lekker. Komen bij ons zeker op het menu in de aspergetijd.
Gr Chrit
graag meer uitleg over bereiden
verdoold zegt:
In het recept staat aan de binnenkant insmeren.
Zijn de asperges te lang dan wat inkorten