Na een lang weekend in Limburg te zijn geweest moesten we natuurlijk de ECHTE asperges hebben.
Ik heb dit zelfs op de camping gemaakt.
Het was overheerlijk!!!
Recept
« Terug naar recepten
Echte Limburgse asperges met ham en gekookt ei
PT25M
Echte Limburgse asperges met ham en gekookt ei
Een heerlijk echte limburgse asperges met ham en gekookt ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Echte Limburgse asperges met ham en gekookt ei te bereiden
Ham op kamertemperatuur laten komen.
Water koken.
Asperges schillen en in het kokend water leggen, beetje zout toevoegen.
10 Min. koken ondertussen de aardappels schillen en ook met kokend water opzetten.
Schaal voorverwarmen.
Na 10 min. de asperges van het vuur halen maar wel in de pan in het kookvocht laten staan, ± 15 min.
Ondertussen de saus maken.
2 eierdooiers romig kloppen met 2 eetl.water, 'n snufje zout en peper.
Zet de kom op een pan warm water (au bain marie). Houd het water warm,maar niet koken. Verdeel 200 gr. boter in klontjes en klop deze één voor één door het eidooiermengsel. Voeg het volgende klontje pas toe, als het vorige is opgenomen. Blijf goed kloppen tot een romige, gebonden saus ontstaat.
Roer tenslotte 1 eetl. citroensap, een klein snufje cayennepeper en zout naar smaak door de saus.
Eieren hard koken en afpellen.
Asperges uit het kookvocht halen en in de voorverwarmde schaal leggen, saus erover schenken.
Ham in toefjes erbij leggen met de hardgekookte eieren.
Geef er de gekookte nieuwe aardappels bij.
Water koken.
Asperges schillen en in het kokend water leggen, beetje zout toevoegen.
10 Min. koken ondertussen de aardappels schillen en ook met kokend water opzetten.
Schaal voorverwarmen.
Na 10 min. de asperges van het vuur halen maar wel in de pan in het kookvocht laten staan, ± 15 min.
Ondertussen de saus maken.
2 eierdooiers romig kloppen met 2 eetl.water, 'n snufje zout en peper.
Zet de kom op een pan warm water (au bain marie). Houd het water warm,maar niet koken. Verdeel 200 gr. boter in klontjes en klop deze één voor één door het eidooiermengsel. Voeg het volgende klontje pas toe, als het vorige is opgenomen. Blijf goed kloppen tot een romige, gebonden saus ontstaat.
Roer tenslotte 1 eetl. citroensap, een klein snufje cayennepeper en zout naar smaak door de saus.
Eieren hard koken en afpellen.
Asperges uit het kookvocht halen en in de voorverwarmde schaal leggen, saus erover schenken.
Ham in toefjes erbij leggen met de hardgekookte eieren.
Geef er de gekookte nieuwe aardappels bij.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bengel6300 zegt:
ook wel eens goed met hesp zeker eens proberen als hoofdmaal!!!!!:D
lia olthof zegt:
Nu ook weer 15 min.
Zelf kook ik de asperges 5 min (opgezet in koud water ) daarna gas uit en ong. 8 min in water laten staan. Ze zijn dan prima gaar en niet zo slap.
Iedereen doet overigens wat hij wil ,nietwaar .
Els zegt:
Els zegt: