Recept
« Terug naar recepten
Asperges met aardbeien
PT30M
Asperges met aardbeien
Een heerlijk asperges met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de vlam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met aardbeien te bereiden
Pocheer de geschilde en kleingesneden asperges 5 minuten in kokend gezouten water en zorg dat ze beetgaar blijven. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. Verdeel met de schoongemaakte en gewassen aardbeien over schaaltjes of dessertborden. Bereid een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten en bedruip daarmee de bereiding. Garneer met plukjes verse kervel en serveer als voorgerecht.
Lekkere weetjes :
Serveer het aspergeslaatje met aardbeien eventueel op een bedje van eikenblad- of andere sla.
Voeg aardbeien net voor het serveren toe aan het slaatje.
Gebruik aspergeschillen in een bouillon voor de soep.
Lekkere weetjes :
Serveer het aspergeslaatje met aardbeien eventueel op een bedje van eikenblad- of andere sla.
Voeg aardbeien net voor het serveren toe aan het slaatje.
Gebruik aspergeschillen in een bouillon voor de soep.
gaby zegt: