Recept
« Terug naar recepten
Asperges met dragonsaus
PT40M
Asperges met dragonsaus
Een heerlijk asperges met dragonsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met dragonsaus te bereiden
Spoel de dragon af onder stromend water, rits de blaadjes van de steeltjes, dep ze droog met een thee-doek of wat keukenpapier en hak ze zeer fijn.
Pers de citroen uit en zeef het sap.
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept (zie recept Bert Allers)
Leng de maizena aan met wat water.
Roer de eierdooiers glad.
Neem 5 dl aspergenat en breng dat aan de kook.
Roer de aangelengde maizena door het aspergenat en laat de vloeistof 5 min. zachtjes koken.
Klop de eierdooiers door de vloeistof.
Breng de saus op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Roer de fijngehakte dragonblaadjes door de saus.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
Verdeel de asperges over de borden, schep een paar lepels dragonsaus over het midden van de asperges en geef de rest van de saus in een apart sauskommetje.
Pers de citroen uit en zeef het sap.
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept (zie recept Bert Allers)
Leng de maizena aan met wat water.
Roer de eierdooiers glad.
Neem 5 dl aspergenat en breng dat aan de kook.
Roer de aangelengde maizena door het aspergenat en laat de vloeistof 5 min. zachtjes koken.
Klop de eierdooiers door de vloeistof.
Breng de saus op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Roer de fijngehakte dragonblaadjes door de saus.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
Verdeel de asperges over de borden, schep een paar lepels dragonsaus over het midden van de asperges en geef de rest van de saus in een apart sauskommetje.
bertal zegt:
Dat zou goed kunnen.:);)
succes ermee.
M.V.G.Bert Allers