KookJij

Asperges met gepocheerde zalm en dillesaus.

Een heerlijk asperges met gepocheerde zalm en dillesaus. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met gepocheerde zalm en dillesaus. te bereiden

Bereiding:

Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant af.
Kook ze in ruim water met een beetje zout,suiker en de helft van de boter in 10 à 15 minuten gaar.
Snipper intussen de gepelde sjalotjes en fruit deze in de rest van de boter.
Blus af met de helft van de wijn en laat het zover inkoken tot het vocht bijna verdampt is.
Giet de koksroom erbij en breng op smaak met peper en zout.
Breng de rest van de wijn en 4 dl water aan de kook.
Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en laat ze op een lage stand in het vocht 8 min. garen.
Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze op een schone theedoek goed uitlekken.
Verdeel ze over de borden en leg de zalm erop.
Roer de dille door de saus en serveer de rest er apart bij.
Garneer de zalm met een plakje citroen en serveer er gekookte krieltjes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
A.noniem:
Moet je zeker proberen, maar wel even wachten tot er weer verse asperges is.
heerlijk:);)
m.v.g. Bert Allers
A. noniem

A. noniem zegt:
Lijkt me heerlijk!:p