Recept
« Terug naar recepten
Asperges met kippenvleugeltjes, sla en augerginecreme
PT45M
Asperges met kippenvleugeltjes, sla en augerginecreme
Een heerlijk asperges met kippenvleugeltjes, sla en augerginecreme recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met kippenvleugeltjes, sla en augerginecreme te bereiden
Snij de kippenvleugeltjs op de gewrichten.
Het topje van de kippenvleugeltjes gebruik je voor en kippen -asperges consommé.
De asperges schil je en de schil gebruik je , samen met de tipjes van de vleugeldtjes voor de consommé.
De oven of de air-fryer zet je op 150°.
Rooster de aubergine 15 min en trek de pel eraf.
Snipper de rode ui zeer fijn en meng deze met de geroosterde aubergine en zachte kaas of mayonaise.
Breng de creme op smaak met peper, zout en paprika.
Laat de creme afkoelen in de ijskast.
Voeg bij de kippenvleugelstjes een soeplepel olijfolie en bestrooi goed met kippenkruiden en meng alles goed.
Rooster de kippenvleugeltjes gedurende 20 min tot goud bruin.
Snij enkele slablaadjes en daarbij het versnipperd bosje creson.
Besprenkel met de vinaugrette vlak voor het opdienen.
Kook de asperges in water met een weinig zout en giet af.
In het water kook je daarna de topjes van de kippenvleugeltjes en de aspergeschillen en een tomaat gedurende 15 min.
Giet de vloeistof af,
breng op smaak met peper , zout een bouillonblokje en kook alles nog enkele min door.
Dien de consommé warm op en daarbij de aspereges met sla en de auberginecreme.
Het topje van de kippenvleugeltjes gebruik je voor en kippen -asperges consommé.
De asperges schil je en de schil gebruik je , samen met de tipjes van de vleugeldtjes voor de consommé.
De oven of de air-fryer zet je op 150°.
Rooster de aubergine 15 min en trek de pel eraf.
Snipper de rode ui zeer fijn en meng deze met de geroosterde aubergine en zachte kaas of mayonaise.
Breng de creme op smaak met peper, zout en paprika.
Laat de creme afkoelen in de ijskast.
Voeg bij de kippenvleugelstjes een soeplepel olijfolie en bestrooi goed met kippenkruiden en meng alles goed.
Rooster de kippenvleugeltjes gedurende 20 min tot goud bruin.
Snij enkele slablaadjes en daarbij het versnipperd bosje creson.
Besprenkel met de vinaugrette vlak voor het opdienen.
Kook de asperges in water met een weinig zout en giet af.
In het water kook je daarna de topjes van de kippenvleugeltjes en de aspergeschillen en een tomaat gedurende 15 min.
Giet de vloeistof af,
breng op smaak met peper , zout een bouillonblokje en kook alles nog enkele min door.
Dien de consommé warm op en daarbij de aspereges met sla en de auberginecreme.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
In Hongarije i noemt dit gerecht csirke szarny en deze kosten circa 2 euro per kg.