KookJij

Asperges met paddestoelenragout, parmezaanse kaas

Een heerlijk asperges met paddestoelenragout, parmezaanse kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: aspergegerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met paddestoelenragout, parmezaanse kaas te bereiden

Leg de asperges in een pan en schenk er kokend water op tot ze net onderstaan. Breng de asperges aan de kook met een beetje zout en laat ze 2 min. koken. Laat ze daarna, van het vuur af, in het vocht afkoelen. Bak de paddestoelen al omscheppend enkele min. op hoog vuur in olijfolie. Zet het vuur iets lager en bak het sjalotje 1 min. mee. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg ze toe aan de paddestoelen. Schenk de wijn erbij en laat deze helemaal verdampen. Roer de mascarpone erdoor en 2 el peterselie. Breng in een ruime pan water aan de kook met een scheutje azijn. Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze in het kokende water glijden. Wacht tot het water weer kookt en zet dan direct het vuur uit. Laat de eitjes 4 min. in het water liggen. Dep de eieren droog. Verwarm de asperges in een beetje kookvocht met de boter. Serveer ze met de paddestoelenragout en het gepocheerde ei. Bestrooi met peterselie en Parmezaanse kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst