Recept
« Terug naar recepten
Asperges met sinaasappel-korianderdressing
PT35M
Asperges met sinaasappel-korianderdressing
Een heerlijk asperges met sinaasappel-korianderdressing recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met sinaasappel-korianderdressing te bereiden
Spoel de asperges. Schil alleen de witte. Verwijder van allebei het harde uiteinde. Blancheer ze apart beetgaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.
Snij (heel dun) een schilletje van de sinaasappel af en verdeel het in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Snipper de koriander (hou wat apart voor garnering).
Klop de olie met de azijn en 4 el sinaasappelsap tot een dressing. Doe er de gehakte koriander bij en breng op smaak met peper en zout.
Schik de asperges en de ham op de borden. Giet er de dressing over. Werk af met sinaasappelschil en koriander.
Snij (heel dun) een schilletje van de sinaasappel af en verdeel het in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Snipper de koriander (hou wat apart voor garnering).
Klop de olie met de azijn en 4 el sinaasappelsap tot een dressing. Doe er de gehakte koriander bij en breng op smaak met peper en zout.
Schik de asperges en de ham op de borden. Giet er de dressing over. Werk af met sinaasappelschil en koriander.