Recept
« Terug naar recepten
Asperges op zijn Andalusisch
PT20M
Asperges op zijn Andalusisch
Dit tapas gerecht is oorspronkelijk met groene asperges gemaakt. Omdat ik de witte altijd boven de groene verkies heb ik dit gerecht met de witte versie gemaakt, echter groene asperges zijn ook heel goed mogelijk.
Ik heb het niet als tapasgerecht geserveerd maar als bijgerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Passie voor Andalusië/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges op zijn Andalusisch te bereiden
- Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de 2 teentjes knoflook (eventueel fijngehakt) goudbruin. Neem ze uit de pan en hou ze apart. Vervolgens snij het brood in kleine blokjes en doe deze in de pan met olijfolie. Ook nu weer tot het brood mooi goudbruin van kleur is.
- Meng het brood samen met de knoflook, een flinke scheut wijnazijn en 1 koffielepel Pimenton goed door elkaar en maal het goed fijn.
- De asperges schillen, in stukjes van 2 à 3 centimeter snijden en vervolgens in de pan met olijfolie even aanbakken, daarna meng je het mengsel van brood, Pimenton, knoflook en wijnazijn goed met de asperges, voeg hier aan toe de kippenbouillon en zet het vuur laag.
- Laat het geheel zolang sudderen tot de vloeistof mooi is ingedikt en de asperges gaar zijn. (Ze mogen nog wel een bite hebben.) Bij behoefte water toevoegen totdat de saus mooi is ingedikt.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Opdienen met een stukje brood dat gebakken is in een laagje olijfolie.