Recept
« Terug naar recepten
Asperges uit de oven met Serranoham en Manchego kaas
PT30M
Asperges uit de oven met Serranoham en Manchego kaas
Asperges met een Spaans tintje door de Serranoham en de Manchego kaas. De asperges worden eerst eventjes gekookte en daarna in de oven gegratineerd.
Je kunt natuurlijk ook andere ham en andere kaas nemen, maar op deze manier was het wel heel erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges uit de oven met Serranoham en Manchego kaas te bereiden
- Schil de asperges en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar, laat de asperges in een vergiet uitlekken.
- Rasp de kaas en zet opzij.
- Leg 2 plakken Serranoham dakpansgewijs over elkaar en rol er 2 asperges in
doe zo ook met de andere asperges. - Leg ze naast elkaar in een ovenschaal met een beetje tussenruimte.
- Verdeel de geraspte kaas over de ingerolde aspergepakketjes.
- Gratineer dit ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Heerlijk met lamsfilet en krieltjes. Geef er ook wat rabarber compote bij.