Recept
« Terug naar recepten
Asperges uit de wok
PT40M
Asperges uit de wok
Een heerlijk asperges uit de wok recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het Aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges uit de wok te bereiden
Schil de groene en witte asperges en snij de scheuten schuin in stukjes van ongeveer 2 cm.
Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje.
hou de paprika boven de gasvlam tot de schil zwart geblakerd is.
(een oven van 200 graden C. doet het ook).
Verwijder de geblakerde schil van de paprika, halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de olijfolie in de wok en voeg er de gamba's aan toe.
Gaar ze 1 minuutje onder voortdurend roeren.
Voeg de stukjes asperges toe en gaar ze eveneens onder voortdurend roeren
(dat vergt een minuut of vijf).
Voeg kort voor het einde van de gaartijd van de asperges de reepjes paprika toe en laat die even meegaren.
Giet er een scheutje woksaus voor kip bij en breng alles op smaak met wat zout en versgemalen witte peper.
Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje.
hou de paprika boven de gasvlam tot de schil zwart geblakerd is.
(een oven van 200 graden C. doet het ook).
Verwijder de geblakerde schil van de paprika, halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de olijfolie in de wok en voeg er de gamba's aan toe.
Gaar ze 1 minuutje onder voortdurend roeren.
Voeg de stukjes asperges toe en gaar ze eveneens onder voortdurend roeren
(dat vergt een minuut of vijf).
Voeg kort voor het einde van de gaartijd van de asperges de reepjes paprika toe en laat die even meegaren.
Giet er een scheutje woksaus voor kip bij en breng alles op smaak met wat zout en versgemalen witte peper.