Recept
« Terug naar recepten
Aspergesalade met rauwe ham:
PT40M
Aspergesalade met rauwe ham:
Een heerlijk aspergesalade met rauwe ham: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesalade met rauwe ham: te bereiden
Schaaf geschilde witte asperge met een dunschiller in lange slierten.
Kook de aspergeslierten in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
Laat ze goed uitlekken.
Klop een dressing van sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge ( of walnootolie )
Breng de dressing op smaak met ( versgemalen ) zout, peper en nootmuskaat.
Schep de aspergeslierten door de dressing en laat de smaken even intrekken.
Spreid de plakjes rauwe ham op borden uit en schep de aspergesalade erop.
Bestrooi met in lange reepjes gesneden basilicum.
Kook de aspergeslierten in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
Laat ze goed uitlekken.
Klop een dressing van sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge ( of walnootolie )
Breng de dressing op smaak met ( versgemalen ) zout, peper en nootmuskaat.
Schep de aspergeslierten door de dressing en laat de smaken even intrekken.
Spreid de plakjes rauwe ham op borden uit en schep de aspergesalade erop.
Bestrooi met in lange reepjes gesneden basilicum.
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie:);)
m.v.g. Bert Allers