Recept
« Terug naar recepten
Oventopper
PT40M
Oventopper
Dit gerecht zag ik staan in de Allerhande. De titel sprak me wel aan. Echt
een Topper is dit niet!! Gewoon een lekker dagelijks en snel klaar gerecht.
Daarom liet ik de titel ongewijzigd. Helaas ben ik geen fan van pakjes en
zakjes, maar voor dit gerecht, dat ook nog eens heel snel klaar is wilde ik
best eens een uitzondering maken. De prei kwam niet uit een zakje en
sneed ik zelf evenals de puntpaprika. Eigenlijk is alleen de Sugocasa van
Grand'Italia kant en klaar. Mijn "pakjes zonde" valt hiermee toch nog reuze
mee.
En de smaak? Heerlijk genoten.
En nu we het geproefd hebben zal ik zeker een volgende keer zelf de
tomatensaus maken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kaart van Alberth Heijn
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oventopper te bereiden
- Kook de penne in een bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking en laat uitlekken.
- Snij de puntpaprika in de lengte door en verwijder de groeiaanzet en de zaadlijsten met de zaadjes.
- Snij de helften in dunne halve ringen.
- Verwarm de olie in de pan en bak de paprika met de in ringen gesneden prei ca 3 minuten.
- Voeg de tomatensaus toe en verwarm 1 minuutje mee. Voeg de basilicumsnippers en de uitgelekte penne toe.
- Roer alles goed door en breng dit mengsel over in de Ovenschaal. Verdeel er de reepjes Coburger rauwe ham over. Bestrooi de schotel met de ovengratin geraspte kaas en zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker en gemakkelijk ovengerecht. Klaar in 40 mnuten.