Geef het bij rijstgerechten, curries en salades.
******
Als er geen vlees wordt geserveerd drinken we er een witte wijn bij, anders een rode wijn passend bij het opgediende vlees.
Recept
« Terug naar recepten
Aubergine Birma Stijl
PT80M
Aubergine Birma Stijl
Tegenwoordig zouden we moeten zeggen "Myanmar Stijl", echter het is een recept van lang geleden en we spraken toen nog over Birma.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine Birma Stijl te bereiden
- Prik met een vork vele gaatjes in de aubergines en leg die vervolgens ± 50 minuten in de oven.
- Daarna uit de oven halen en laten afkoelen tot handwarm.
- Aubergines overlangs doormidden snijden en het zachte vruchtvlees er uit scheppen en fijn prakken.
- Vervolgens met een vork het ei er goed door kloppen, zodat we een luchtig papje krijgen.
- Dan de olie verhitten in de anti-aanbak bakpan en daarin de uien, knoflook en Nam Prik Pao aanfruiten gedurende 1 minuut.
- Dan de aubergine-ei-mix toevoegen en onder constan roeren een mooie gladde pasta maken.
- Breng op smaak met wat zout en evt. theelepeltje limoensap en dit verdelen over de eters.
- Tenslotte nog garneren met de gesnipperde munt en koreander