Je kan de aubergine roosten in een warme luchtoven. Wij gebruiken een klein toestel van Philips waar je bv ook frietjes in kunt klaarmaken.
Ipv van olijfolie kan bv ook aromatische olie zoals notenolie gebruiken. Let wel op de smaakverandering.
Recept
« Terug naar recepten
Aubergine - knoflookcreme
PT30M
Aubergine - knoflookcreme
Een heerlijk aubergine - knoflookcreme recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Eigen recept eigenlijk afkomstig vanuit Hongarije. Hier gebruikt men niet de geroosterde knoflook.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine - knoflookcreme te bereiden
Was de aubergine en droog af.
Rooster de aubergine en 3 knoflook teentjes bij circa 140° gedurende circa 30min en dit in hun geheel.
Rooster tot de aubergine zacht is.
Verwijder de pel, steel en zaadlijsten van de aubergine en pel ook de look.
Breng de zachte massa van auberginevlees en knoflook in een glazen of keramische schotel en plet alles fijn met een houten spatel of houten mes.
Voeg een weinig olijf olie en een weinig mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.
Kneed alles tot een fijne creme.
Versnipper de rode ui en 1 teentje look zeer fijn en voeg bij de creme.
Dien op warm of koud als creme bij gebakken aardappelen of op een toost.
Rooster de aubergine en 3 knoflook teentjes bij circa 140° gedurende circa 30min en dit in hun geheel.
Rooster tot de aubergine zacht is.
Verwijder de pel, steel en zaadlijsten van de aubergine en pel ook de look.
Breng de zachte massa van auberginevlees en knoflook in een glazen of keramische schotel en plet alles fijn met een houten spatel of houten mes.
Voeg een weinig olijf olie en een weinig mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.
Kneed alles tot een fijne creme.
Versnipper de rode ui en 1 teentje look zeer fijn en voeg bij de creme.
Dien op warm of koud als creme bij gebakken aardappelen of op een toost.
riafon zegt:
Het is een kwestie van smaak.
Bestel je in Hongarije "padlisan creme", dan is dit altijd van geroosterde aubergine met versnipperde verse look en ui.