Recept
« Terug naar recepten
Aubergine met ricotta uit de oven
PT40M
Aubergine met ricotta uit de oven
Een heerlijk aubergine met ricotta uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine met ricotta uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C.snijd de boven-en onderkant van de aubergines en snijd elke aubergine in 6 plakken.Bestrooi elke plak aan beide kanten met zout.Verhit 2 el.olijfolie in een koekepan en bak hierin de aubergineplakken in 2 min.aan elke kant goudbruin.Neem de plakken uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.Verdeel de ricotta over de aubergineplakken en besprenkel ze met 1 el.olijfolie.Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water,laat ze uitlekken en verdeel ze rondom de aubergineplakken.Besprenkel de erwten met 2-3 el.water.dek de schaal af met aluminiumfolie.Bak het gerecht 20 min.in de oven.Verwijder het aluminiumfolie,schakel de oven op de grillstand en laat alles nog 5 min.grillen tot de ricotta goudbruin is geworden.Verhit intussen in een wok 1 el.olijfolie en roerbak hierin de spinazie 3 min.Breng het op smaak met peper en zout.druk het vocht uit de spinazie.Verdeel de spinazie en de aubergineplakken over 4 (voorverwarmde) borden.Breng de kikkererwten op smaak met peper en zout,schep ze door elkaar en verdeel ze over de borden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nick zegt:
Lidia zegt: