Recept
« Terug naar recepten
Auberginerolletjes
PT60M
Auberginerolletjes
Een heerlijk auberginerolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginerolletjes te bereiden
-De aubergine in de lengte in plakken snijden van ± 1 cm dik.
-Licht invetten met olie en in de grillpan 5 minuten grillen.
-Laten uitlekken op keukenpapier.
-Het blik tomatenblokjes op laag vuur verwarmen en het bouillonblokje en laurier en 1 eetlepel Italiaanse kruiden erbij doen en op laag vuur laten pruttelen.
-Het gehakt vermengen met peper, Italiaanse kruiden, ui, knoflook, paneermeel, geraspte kaas en het blikje tomatenpuree, goed doorkneden.
-Op iedere plak aubergine een dun laagje aardappel verdelen, dan een laag gehakt en dan strak, maar voorzichtig oprollen.
-Met de naad naar beneden in een ovenschaal leggen.
-Het laurierblaadje uit de tomatensaus halen en de tomatensaus over de rolletjes verdelen.
-De mozzarella over de rolletjes verdelen en de schaal afdekken met aluminiumfolie.
-In de voorverwarmde oven zetten van 200°C en 30 minuten afbakken.
-Folie verwijderen en de mozzarella laten kleuren.
-Licht invetten met olie en in de grillpan 5 minuten grillen.
-Laten uitlekken op keukenpapier.
-Het blik tomatenblokjes op laag vuur verwarmen en het bouillonblokje en laurier en 1 eetlepel Italiaanse kruiden erbij doen en op laag vuur laten pruttelen.
-Het gehakt vermengen met peper, Italiaanse kruiden, ui, knoflook, paneermeel, geraspte kaas en het blikje tomatenpuree, goed doorkneden.
-Op iedere plak aubergine een dun laagje aardappel verdelen, dan een laag gehakt en dan strak, maar voorzichtig oprollen.
-Met de naad naar beneden in een ovenschaal leggen.
-Het laurierblaadje uit de tomatensaus halen en de tomatensaus over de rolletjes verdelen.
-De mozzarella over de rolletjes verdelen en de schaal afdekken met aluminiumfolie.
-In de voorverwarmde oven zetten van 200°C en 30 minuten afbakken.
-Folie verwijderen en de mozzarella laten kleuren.