Recept
« Terug naar recepten
Aubergines Birma Stijl
PT90M
Aubergines Birma Stijl
Een heerlijk aubergines birma stijl recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergines Birma Stijl te bereiden
1).Leg de aubergines in de voorverwarmde oven en laat deze in 50 minten gaar stoven. Laat ze dan afkoelen en snijd ze open en lepel het vruchtvlees eruit.
2).Doe dit vruchtvlees in een kom en klop er de eieren door met een vork.
3).In een anti aanbak pan de rijste-olie verwarmen en daarin uien, knoflook en lombok aanfruiten.
4).Voeg dan de aubergine-ei massa toe en blijf flink roeren tot een glad en zachte massa wordt verkregen.
5).Breng op smaak met peper, zout en evt. een drupje citroen.
2).Doe dit vruchtvlees in een kom en klop er de eieren door met een vork.
3).In een anti aanbak pan de rijste-olie verwarmen en daarin uien, knoflook en lombok aanfruiten.
4).Voeg dan de aubergine-ei massa toe en blijf flink roeren tot een glad en zachte massa wordt verkregen.
5).Breng op smaak met peper, zout en evt. een drupje citroen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op en bestrooi met de groene kruiden. Geef bij rijstgerechren en curries of als salade of als snackje.