Recept
« Terug naar recepten
Aubergines, Gevuld
PT150M
Aubergines, Gevuld
Een heerlijk aubergines, gevuld recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergines, Gevuld te bereiden
1).We zijn met 6 personen, dus we moeten 6 helften van aubergines hebben om te vullen. Dus->We schillen 2 aubergines en maken de aubergine pulp klein. De overig 3 aubergines snijden we overlangs door midden, halen daaruit met behulp van een keukenlepel de aubergine pulp. Wel voorzichtig doen, want de te vullen aubergineschillen moeten wel mooi heel blijven.
2).Het totaal aan fijn gemaakt pulp bestrooien we met zout en werken we goed om en laten we vervolgens staan gedurende 45 minuten.
3).Intussen koken we een flinke pan met gezouten water, groot genoeg om de aubergineschillen in aan te koken. De aubergineschillen moeten 3 minuten in het kokende water zijn ONDERgedompeld. Daarna mogen ze uitdruipen.
4).We gaan weer terug naar de auberginepulp: We gaan de auberginepulp nu grondig spoelen en knijpen hem eerst uit met de handen, daarna in een gedraaide keukendoek.
5).Een flinke ovenschotel,waarin de auberginehelften passen wordt nu lekker ingevet en de te vullen aubergineschillen worden daarin gelegd.
6).In een grote hapjespan of pan met dikke bodem verhitten we nu 4 eetlepels olijfolie. We fruiten daarin aan de ui totdat die glazig is geworden en dan de helft van de knoflook.
7).Vervolgens gaat daarin de auberginepulp, die we al roerend met de wijn samen in 15 tot 20 minuten gaar koken.
8).Dan gaat het gehakt er bij en we rullen dat al roerend in zo'n 20 minuten gaar en lichtjes bruin.
9).We storten nu het aubergine-vlees-mengsel in een grote kom met de geklutste eieren,het paneermeel en de kruiden en roeren dat tot een homogeen mengsel.
10).Nu gaat de Pecorino-kaas er door. Proef of er nog extra peper door moet.
11).Dit aubergine-vlees-kaas-mengsel wordt over de auberginehelften verdeeld.
12).In een pan met dikke bodem wordt nu in de 2 resterende eetlepels olie de andere helft knoflook gebakken en dan gaan de tomaten erin.
13).We koken en bakken net zo lang tot de tomatenbrij dikker begint te worden en verdelen dan de tomatenpreu over de aubergines.
14).Daarover strooien we de Parmezaanse kaas en dat laten we dan nog eens goed doorbakken in de oven gedurende ongeveer 40 minuten.
2).Het totaal aan fijn gemaakt pulp bestrooien we met zout en werken we goed om en laten we vervolgens staan gedurende 45 minuten.
3).Intussen koken we een flinke pan met gezouten water, groot genoeg om de aubergineschillen in aan te koken. De aubergineschillen moeten 3 minuten in het kokende water zijn ONDERgedompeld. Daarna mogen ze uitdruipen.
4).We gaan weer terug naar de auberginepulp: We gaan de auberginepulp nu grondig spoelen en knijpen hem eerst uit met de handen, daarna in een gedraaide keukendoek.
5).Een flinke ovenschotel,waarin de auberginehelften passen wordt nu lekker ingevet en de te vullen aubergineschillen worden daarin gelegd.
6).In een grote hapjespan of pan met dikke bodem verhitten we nu 4 eetlepels olijfolie. We fruiten daarin aan de ui totdat die glazig is geworden en dan de helft van de knoflook.
7).Vervolgens gaat daarin de auberginepulp, die we al roerend met de wijn samen in 15 tot 20 minuten gaar koken.
8).Dan gaat het gehakt er bij en we rullen dat al roerend in zo'n 20 minuten gaar en lichtjes bruin.
9).We storten nu het aubergine-vlees-mengsel in een grote kom met de geklutste eieren,het paneermeel en de kruiden en roeren dat tot een homogeen mengsel.
10).Nu gaat de Pecorino-kaas er door. Proef of er nog extra peper door moet.
11).Dit aubergine-vlees-kaas-mengsel wordt over de auberginehelften verdeeld.
12).In een pan met dikke bodem wordt nu in de 2 resterende eetlepels olie de andere helft knoflook gebakken en dan gaan de tomaten erin.
13).We koken en bakken net zo lang tot de tomatenbrij dikker begint te worden en verdelen dan de tomatenpreu over de aubergines.
14).Daarover strooien we de Parmezaanse kaas en dat laten we dan nog eens goed doorbakken in de oven gedurende ongeveer 40 minuten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt het warm eten of eerst laten afkoelen en dan koud eten. Als bijgerecht bij het hoofdeten of als hoofdgerecht bij de lunch, of als snack.