Recept
« Terug naar recepten
Aubergines uit de oven met mozzarella
PT55M
Aubergines uit de oven met mozzarella
Aubergines uit de oven met mozzarella
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
489 kCal energie
27 Gram eiwit
32 Gram vet
20 Gram koolhydraten
27 Gram eiwit
32 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Plus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergines uit de oven met mozzarella te bereiden
- Snijd de aubergines in de lengte in een waaier, de plakken moeten iets dikker dan 1 cm zijn en laat de steelaanzet heel.
- Leg ze gewaaierd op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout.
- Bak ze 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
- Verdeel de pastasaus basilicum erover. Snijd de bollen mozzarella in plakjes en leg ze boven op de met saus beklede aubergine.
- Verdeel er 100 gram Parmezaanse kaas en de in trosjes geknipte zoete trostomaatjes over.
- Bak de auberginewaaiers nog 15 min.
- Bestrooi met blaadjes basilicum.
- Wijntip: Villa Mondi Valpolicella