KookJij

Aubergines uit de oven met mozzarella

Aubergines uit de oven met mozzarella
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie: 489 kCal energie
27 Gram eiwit
32 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Plus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergines uit de oven met mozzarella te bereiden

  1. Snijd de aubergines in de lengte in een waaier, de plakken moeten iets dikker dan 1 cm zijn en laat de steelaanzet heel.
  2. Leg ze gewaaierd op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout.
  3. Bak ze 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
  4. Verdeel de pastasaus basilicum erover. Snijd de bollen mozzarella in plakjes en leg ze boven op de met saus beklede aubergine.
  5. Verdeel er 100 gram Parmezaanse kaas en de in trosjes geknipte zoete trostomaatjes over.
  6. Bak de auberginewaaiers nog 15 min.
  7. Bestrooi met blaadjes basilicum.
  8. Wijntip: Villa Mondi Valpolicella

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst