Recept
« Terug naar recepten
Auberginestoofpot met kikkererwten
PT30M
Auberginestoofpot met kikkererwten
Een heerlijk auberginestoofpot met kikkererwten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginestoofpot met kikkererwten te bereiden
De uiteinden van de aubergines afsnijden en wassen en in kleine blokjes snijden van 3 cm. De winterwortels schrapen en in blokjes snijden. In een braadpan de olie verhitten en de blokjes aubergines rondom bruin bakken. De winterpeen en de knoflook toevoegen en heel even meebakken. De komijn en chilipoeder door de groenten scheppen. De gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en de bruine suiker erdoor roeren. Het vocht aan de kook brengen, vuur laag draaien en de groenten afgedekt in 20-25 min.gaarstoven. Af en toe omscheppen en op smaak brengen met peper en zout.
Lekker met couscous en een komkommersalade.
Lekker met couscous en een komkommersalade.
Tanja zegt:
- bij de ingredienten staat niet de hoeveelheid komijn;
- wanneer wordt de kaas toegevoegd?
Op dit moment staat alles naar eigen inzicht te pruttelen, weet dus nog niet hoe het uitpakt.