Recept
« Terug naar recepten
Authentieke Japanse Sukiyaki voor de hele familie
PT30M
Authentieke Japanse Sukiyaki voor de hele familie
Een heerlijk authentieke japanse sukiyaki voor de hele familie recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone Rutten
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Japan
Bron:
http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/77/authentieke_japanse_sukiyaki_voor_de_hele_familie.aspx
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Authentieke Japanse Sukiyaki voor de hele familie te bereiden
1. Kook 1 liter water. Zet het vuur uit, week de rijstnoedels 2 à 3 minuten hierin en giet af.
2. Schil de winterpeen en snijd het in reepjes van 5 cm. Was de bosuitjes en snijd in reepjes. Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd de kool in de lengte doormidden. Verwijder het onderste deel van de stronk en snijd de kool vervolgens in repen van 3 à 4 cm. Wrijf de champignons schoon, snijd de steel eraf en halveer ze. Snijd van de enoki champignons ca. 2,5 cm van de steel af.
3. Breng 400 ml water aan de kook. Voeg de sukiyakisaus toe. Laat 3 minuten doorkoken en zet even opzij.
4. Verhit een wok op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe, het is niet nodig om olie toe te voegen. Bak de tofu 1 minuut aan beide zijden. Laat het even afkoelen en snijd in blokjes van 1,5 cm.
5. Verhit de wok opnieuw. Voeg de wokolie toe, gevolgd door het vlees. Voeg 4 el van de verdunde sukiyakisaus toe. Roerbak 1 à 2 minuten totdat het vlees medium gebakken is.
6. Voeg de groenten, tofu en rijststicks toe.
7. Voeg de rest van de sukiyakisaus toe en breng aan de kook. Het gerecht is klaar als de groenten beetgaar zijn.
8. In Japan wordt Sukiyaki traditioneel vanuit de pot aan tafel geserveerd, met geklopte rauwe eieren als dipsaus.
2. Schil de winterpeen en snijd het in reepjes van 5 cm. Was de bosuitjes en snijd in reepjes. Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd de kool in de lengte doormidden. Verwijder het onderste deel van de stronk en snijd de kool vervolgens in repen van 3 à 4 cm. Wrijf de champignons schoon, snijd de steel eraf en halveer ze. Snijd van de enoki champignons ca. 2,5 cm van de steel af.
3. Breng 400 ml water aan de kook. Voeg de sukiyakisaus toe. Laat 3 minuten doorkoken en zet even opzij.
4. Verhit een wok op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe, het is niet nodig om olie toe te voegen. Bak de tofu 1 minuut aan beide zijden. Laat het even afkoelen en snijd in blokjes van 1,5 cm.
5. Verhit de wok opnieuw. Voeg de wokolie toe, gevolgd door het vlees. Voeg 4 el van de verdunde sukiyakisaus toe. Roerbak 1 à 2 minuten totdat het vlees medium gebakken is.
6. Voeg de groenten, tofu en rijststicks toe.
7. Voeg de rest van de sukiyakisaus toe en breng aan de kook. Het gerecht is klaar als de groenten beetgaar zijn.
8. In Japan wordt Sukiyaki traditioneel vanuit de pot aan tafel geserveerd, met geklopte rauwe eieren als dipsaus.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Weer eens wat anders dan gourmetten :)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
esther_2305 zegt:
Dank je voor je reactie, ik zal het meteen aanpassen;)