Dit is een zeer machtig dessert zoals meerdere Engelse desserts.
Ik maak deze hoeveelheid meestal voor 3 à 4 personen en doe het avocadomengsel in mooie glazen of ijscoupes.
Recept
« Terug naar recepten
Avocado Fool
PT15M
Avocado Fool
Een heerlijk avocado fool recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 à 3 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
BN / De Stem
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocado Fool te bereiden
De avocado in de lengte doormidden snijden en de pit weghalen. Het vruchtvlees uit de 2 helften halen zonder de schil kapot te maken (die heb je nog nodig).
Het vruchtvlees door een niet-metalen zeef wrijven en direct de citroensap erdoor roeren. Even apart zetten.
In een kom de crème fraîche met de vanillesuiker en met de witte basterdsuiker kloppen tot de room nog wel dik is, maar nog net wat vloeibaar.
Dan spatel je de rum en de room door het avocadomengsel (er mag best wat wit van de room te zien zijn ).
Vul de avocadoschillen met dit mengsel en strooi de geroosterde geschaafde amandelen erover. Leg elke gevulde avocado op een bord.
Het vruchtvlees door een niet-metalen zeef wrijven en direct de citroensap erdoor roeren. Even apart zetten.
In een kom de crème fraîche met de vanillesuiker en met de witte basterdsuiker kloppen tot de room nog wel dik is, maar nog net wat vloeibaar.
Dan spatel je de rum en de room door het avocadomengsel (er mag best wat wit van de room te zien zijn ).
Vul de avocadoschillen met dit mengsel en strooi de geroosterde geschaafde amandelen erover. Leg elke gevulde avocado op een bord.