Recept
« Terug naar recepten
Avocado-limoen mousse
PT240M
Avocado-limoen mousse
Een heerlijk avocado-limoen mousse recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocado-limoen mousse te bereiden
1).Doe de avocado's, zest en limoensap in een blender en draai daarvan een glad homogeen mengsel.
2).Doe de hüttenkäse er bij met zout en peper en draai weer tot een glad mengsel.
3).Een verwarmd bakje met 300 cc warmwater klaarzetten en daarin onder voortdurend roeren de gelatine laten oplossen.
4).Dit gaat ook weer door de avocado-mix:blenden tot het volledig is opgenomen.
5).Het eiwit stijf kloppen tot er zachte pieken ontstaan.
6).Dit eiwit omzichtig door het avocado-mengsel vouwen en daarna de massa verdelen over de ramekins en 2 uur in de koeling zetten.
2).Doe de hüttenkäse er bij met zout en peper en draai weer tot een glad mengsel.
3).Een verwarmd bakje met 300 cc warmwater klaarzetten en daarin onder voortdurend roeren de gelatine laten oplossen.
4).Dit gaat ook weer door de avocado-mix:blenden tot het volledig is opgenomen.
5).Het eiwit stijf kloppen tot er zachte pieken ontstaan.
6).Dit eiwit omzichtig door het avocado-mengsel vouwen en daarna de massa verdelen over de ramekins en 2 uur in de koeling zetten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPTIE: Je kunt i.p.v. gesteven eiwit ook stijf geklopte room er door vouwen, maar dat maakt de mousse een stukje zwaarder.