KookJij

Avocado Soep met Gerookte Zalm

Een heerlijk avocado soep met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
  2. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocado Soep met Gerookte Zalm te bereiden

*2 ½ avocado pureren met het citroensap en de overgebleven ½ avocado pas op het laatst in kleine blokjes snijden
*Meng de gepureerde avocado met de kippebouillon en doe dat in een pannetje op een niet al te hoog vuur.Meng er het zout en de pepers door en daarna de witte wijn.Goed doorroeren en even laten trekken.
*Nu de room er door roeren en nog even op een zeer laag vuur laten trekken.
*Intussen de overgebleven ½ avocado in kleine blokjes snijden en die over 4 borden verdelen.
*Schenk hierover de soep en verdeel de zalm over de borden.
*Versier met gehakte dille

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT : Je kunt er ook "single-shot" glaasjes mee vullen voor een amuse of als onderdeel van een samengesteld voorgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Niek

Niek zegt:
Is dit wat?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo van Kerkhoven,Dikwijls gebruikt men als kookwijn een restje wijn dat ongeschikt (geworden) is om zo te drinken.Met nette wijn bedoel ik dus wijn,die geschikt is voor directe consumptie.
Met vr.gr.
Jan A.:?
Van Kerkhoven

Van Kerkhoven zegt:
wat bedoel je met een 'nette' wijn?? een goeie?? dan?