KookJij

Avocadoijs met limoen

Een heerlijk avocadoijs met limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocadoijs met limoen te bereiden

Boen 1 limoen onder stromend water schoon en rasp de groene schil dun af. Pers de vruchten uit.
Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 10 min. iets zachter worden.
Klop de slagroom stijf. Pureer het vruchtvlees van de avocado met het limoensap in een keukenmachine of met een staafmixer.
Spatel het avocadomengsel met de slagroom en de munt door het ijs. Doe het in een diepvriesdoos en laat het in ± 4 uur bevriezen. Roer het elk half uur met en vork om.
Schep mooie bollen van het ijs, strooi de limoenrasp erover en garneer met de toefjes munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

johan surentu

johan surentu zegt:
het klinkt inderdaad heel lekker! Een vraagje: bij de ingredienten staat 1 el witte basterdsuiker, maar waar in de bereiding wordt die gebruikt?
bobby

bobby zegt:
Lijkt mij lekker!