Recept
« Terug naar recepten
Avocadosoep II met Kreeft (Koud)
PT45M
Avocadosoep II met Kreeft (Koud)
Een heerlijk avocadosoep ii met kreeft (koud) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocadosoep II met Kreeft (Koud) te bereiden
1).Doe het sap van de hele citroen, de avocado's, en beetje bouillon, de sherry en de oregano in de blender en draai daarvan een gladde homogene massa.
2).Doe bij een langzaam draaiende machine de rest van de kippenbouillon en daarna voorzichtig de beide soorten room.
3).Maak af op smaak met heel veel vers geraspte zwarte peper, ietsje zeezout.
4).Breng een pan met ruim water en het sap van 1/2 citroen aan de kook en kook daarin de kreeftenstaarten niet langer dan 5 - 6 minuten.
5).Pel de kreeftenstaarten en snij ze in de lengte doormidden.
6).Laat alles lekker koud worden.
2).Doe bij een langzaam draaiende machine de rest van de kippenbouillon en daarna voorzichtig de beide soorten room.
3).Maak af op smaak met heel veel vers geraspte zwarte peper, ietsje zeezout.
4).Breng een pan met ruim water en het sap van 1/2 citroen aan de kook en kook daarin de kreeftenstaarten niet langer dan 5 - 6 minuten.
5).Pel de kreeftenstaarten en snij ze in de lengte doormidden.
6).Laat alles lekker koud worden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel de soep over de borden en doe per bord 2 halve kreeftenstaartjes er in. Versier met een toefje groen en een snufje rode paprikapoeder.