Geef hierbij een Riesling Kabinett of Spaetlese, die niet al te droog is.
Jasmijnthee of bier kan natuurlijk ook.
Recept
« Terug naar recepten
Ayam Paniki
PT120M
Ayam Paniki
Dit is een kip gerecht in een pittige, doch lichte kokos - satésaus.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Paniki te bereiden
- Bestrooi in een kom de blokjes kippendij met zout en vers gemalen zwarte peper en laat dat 45 minuten afgedekt staan.
- Maak intussen de boemboe van ui, knoflook, lomboks, djahé, laos en gula Djawa door deze ingredienten in een keukenmachine te pureren tot een homogene pasta.
- Verhit 2 eetlepels rijstolie in anti-aanbak bakpan I en fruit daar in aan de boemboe tot sterk gaat geuren.
- Bak in anti-aanbak bakpan II (een grote maat aub) de blokjes kip om en om tot ze aan alle kanten wit zijn gekleurd.
- Dan doen we de boemboe met bakvet in bakpan II er bij en roeren flink om.
- Citroensap er bij en roeren maar.
- Dan santen er bij + sereh en de blaadjes. Breng dit al roerend aan de kook en laat het 30 minuten sudderen op laag vuur met deksel en vervolgens nog een 20 minuten zonder delksel.
- Dien het op met witte rijst en sambal boontjes + sambal Badjak,kroepoek en wat atjar bv.