Recept
« Terug naar recepten
Aziatisch Varkensvlees
PT120M
Aziatisch Varkensvlees
Aziatisch varkensvlees voor onze kaartgasten. Geserveerd met witte rijst en
onderstaande salade. Beide recepten mag ik doorsturen. Lekker met deze
salade. aziatische-paksoisalade.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Slagerij Waaier
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatisch Varkensvlees te bereiden
- Wentel de blokjes vlees door de bloem, zodat alle blokjes lichtjes bedekt zijn.
- Verwarm de olie in de pan en fruit de ui partjes, gember en knoflook circa 5 minuten. Roer af en toe.
- h
- Haal alles uit de pan , voeg zo nodig nog wat olie toe en bak het vlees in porties lichtjes bruin aan. Voeg de ui, knoflook en gember weer toe en roer alles om. Haal de pan even van het vuur.
- Roer de kippenbouillon met de tomatenpuree door elkaar. Roer dit mengsel scheut na scheut door het vleesmengsel in de pan. Giet sojasaus en de siroop van de ananas erbij en roer door.
- Zet dan de pan weer op het vuur en breng aan de kook.
- Zet de warmtebron laag en het deksel op de pan en laat circa 1 uurtje zachtjes stoven.( Voeg nog kippenbouillon toe indien nodig) .
- Voeg de paprika toe en laat 15 minuten stoven.
- Voeg de balsamicoazijn en de ananas toe en roer nogmaals om. Bestrooi het gerecht met de bosui. Server met witte rijst .
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker voor erbij, kroepoek en gefrituurde uitjes.