KookJij

Babi Lombok Ketjap

Gekookt varkensvlees in een saus met een Aziatische smaak, naar een recept van Lonny Gerungan.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Lonny Gerungan, bewerkt door Felix Wilbrink
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi Lombok Ketjap te bereiden

  1. Breng water aan de kook (zoveel, dat het vlees net onder staat) en leg de hamlappen er in. Kook die in 25 minuten gaar en neem uit het water.
  2. Snij het vlees in kleine blokjes.
  3. Verhit de olie in een wadjan en fruit de uien tot ze zacht zijn.
  4. Voeg dan toe de lomboks en de trassi en bak 1 minuut.
  5. Doe de knoflook er bij en bak 1 minuut.
  6. Voeg dan het kookwater van de hamlappen toe met citroensap en ketjap. Breng dit aan de kook.
  7. Schep het vlees er door en stoof 10 minuten.
  8. Geef er gestoomde rijst bij en een ketimunsalade.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er jasmijnthee bij, of een koud biertje of een jonge Shiraz wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst