Recept
« Terug naar recepten
Babi Lombok Ketjap
PT60M
Babi Lombok Ketjap
Gekookt varkensvlees in een saus met een Aziatische smaak, naar een recept van Lonny Gerungan.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Lonny Gerungan, bewerkt door Felix Wilbrink
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi Lombok Ketjap te bereiden
- Breng water aan de kook (zoveel, dat het vlees net onder staat) en leg de hamlappen er in. Kook die in 25 minuten gaar en neem uit het water.
- Snij het vlees in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een wadjan en fruit de uien tot ze zacht zijn.
- Voeg dan toe de lomboks en de trassi en bak 1 minuut.
- Doe de knoflook er bij en bak 1 minuut.
- Voeg dan het kookwater van de hamlappen toe met citroensap en ketjap. Breng dit aan de kook.
- Schep het vlees er door en stoof 10 minuten.
- Geef er gestoomde rijst bij en een ketimunsalade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er jasmijnthee bij, of een koud biertje of een jonge Shiraz wijn.