Dit recept heb ik afgeleid van een recept in het Blue Band kookboek ' van Piepers tot Pasta'.
Ik heb zelf verschillende recepten geprobeerd voor de Babi Pangang saus maar de saus van Conimex vinden wij het lekkerst hier bij.
Het kan gegeten worden met Bami, Nasi, Mihoen en witte rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Babi Pangang met zelfgemaakte Atjar
PT75M
Babi Pangang met zelfgemaakte Atjar
Een heerlijk babi pangang met zelfgemaakte atjar recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi Pangang met zelfgemaakte Atjar te bereiden
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de gemberbolletjes heel klein. Roer de ui, knoflook, gember, serehpoeder, ketjap en maizena door elkaar en marineer het vlees tenminste 4 uur. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in en leg het gemarineerde vlees erin, giet de marinade erover heen. Braad het vlees 20 minuten in de oven verhoog hierna de temperatuur naar 220 graden en bak nog 20/30 minuten. Dit afhankelijk van de oven. Als het vlees te donker wordt dek het dan af met aluminiumfolie.
Atjar.
Doe het water, azijn, suiker, djinten en ketoembar in een ovenschaal en kook op de hoogste stand 8 minuten in de magnetron. Doe de gesneden witte kool en worteltjes erin en kook nog 5 minuten. Spoel ondertussen de potjes om met heet water. Doe de Atjar er in en laat afkoelen. Deze Atjar is heel lang (maanden) houdbaar, mits in goed afgesloten potjes en in de koelkast bewaard.
Leg een beetje Atjar in een schaal, schenk hier wat saus op en snijd het vlees in reepjes, leg het vlees op de Atjar en schenk de rest van de saus er op.
Atjar.
Doe het water, azijn, suiker, djinten en ketoembar in een ovenschaal en kook op de hoogste stand 8 minuten in de magnetron. Doe de gesneden witte kool en worteltjes erin en kook nog 5 minuten. Spoel ondertussen de potjes om met heet water. Doe de Atjar er in en laat afkoelen. Deze Atjar is heel lang (maanden) houdbaar, mits in goed afgesloten potjes en in de koelkast bewaard.
Leg een beetje Atjar in een schaal, schenk hier wat saus op en snijd het vlees in reepjes, leg het vlees op de Atjar en schenk de rest van de saus er op.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
buddy73 zegt:
wat leuk zeg, zelfgemaakte atjar, dit ga ik zeker uitproberen en als dit een succes wordt, samen met de saus van Tineke, dan ben ik waar ik zijn wil, echt helemaal zelfgemaakte babi pangang, ook voor het vlees wil ik je recept lenen, als je het niet erg vindt,
Dank je wel en ik laat iets weten hoe het gegaan is:):)
Groetjes,
Erwin
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda ;):p:D
boomer zegt:
truitje zegt: