KookJij

Babi Pangang

Een heerlijk babi pangang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi Pangang te bereiden

Leg de speklapjes in een grote schaal en bestrooi ze met peper en zout. Schenk er stroop overheen en smeer het over de speklapjes. (handig om dit met een plastic spatel te doen)
Doe de boter in een koekenpan en bak de lapjes even op middel tot hoog vuur gaar. Blijf ze draaien want door de stroop bakt het snel aan.
Haal ze uit de pan en hou wat van het bakvocht apart.
In een normale pan boter + bakvocht op laag vuur verwarmen, voeg de ui/knoflook toe en laat langzaam glazig worden.
Ondertussen de lapjes in kleine reepjes of blokjes snijden. ((niet teveel snoepen!!)) Tom puree toevoegen, even meebakken. Ketchup toevoegen en 1 glas water, roeren. Suiker, sambal, gember, ketjap toevoegen en op het laatst de stukjes vlees. Goed roeren totdat er een saus ontstaat. Naar gelang meer water toevoegen.Als het te dun is dan wat maizena toevoegen.

Heerlijk door de pittige zoete combi.
Lekker met komkommer op zuur.
Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst