Recept
« Terug naar recepten
Babi pangang
PT60M
Babi pangang
Heerlijke babi pangang.
Deze babi pangang vind ik persoonlijker heel lekker.
Als ik geen zin heb om naar de Chinees te gaan en ik heb de spullen in huis, dan maak ik deze.
Ik zou hem proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi pangang te bereiden
- Voorbereiding:
- Meng 3 eetlepels ketjap met de fijngesneden knoflook, sambal en gemberpoeder.
- Marineer hierin de in blokjes genseden hamlappen (of de kip) en laat dit zeker een uurtje staan, het liefst 2 uurtjes.
- Bereiding:
- Braad het vlees kort voor op hoog vuur, doe dan de tomatenpuree, ketchup, rest van de ketjap, sambal, water (ik meng dit altijd en doe het er dan in 1x bij), potje atjar tjampoer (inclusief sap) en de suiker bij het vlees.
- Heerlijk laten sudderen tot het vlees gaar is.
- Op het laatst aangemaakte maïzena toevoegen om de saus dikker te maken, zout naar smaak toevoegen.
- Super makkelijk en altijd een succes!
- Serveertips:
- Heerlijk met rijst, (stukjes ananas) en kroepoek.