Recept
« Terug naar recepten
Babi tjien
PT25M
Babi tjien
Een heerlijk babi tjien recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
BOEKOE KITA, geschreven door Mirjam v d Rijst en Harold pereira
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi tjien te bereiden
Snijd de speklapjes in blokjes van 2x2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes bruin en knapperig. Haal ze uit de pan, schenk bijna al het vet af en bak dan de uisnipppers en knoflookplakjes in het overgebleven vet glazig. Voeg djahe, ketoembar, ketjap, taotjo en 4 eetlepels water toe en laat het even pruttelen tot er een mooi sausje ontstaat. Roer de vleesblokje erdoor en verwarm alles goed. Schep alles in een schaal en strooi de minifriet over het vlees.
Lekker met rijst en atjar.
Lekker met rijst en atjar.
sonyanijntje zegt: