Op foto klikken om te vergroten.
Bij een Curaçaose maaltijd is bakbanaan niet weg te denken. Het wordt altijd als extra bij geserveerd.
Gewoon in de olie gebakken, niet in beslag.
Je kunt het ook in ronde plakjes snijden, maar dat wordt bijna nooit gedaan.
Meestal bewaart men de schil om de gebakken banaan in warm te houden na het bakken.
Recept
« Terug naar recepten
Bakbananen op z'n Curaçaos (banana hasá)
PT10M
Bakbananen op z'n Curaçaos (banana hasá)
Een heerlijk bakbananen op z'n curaçaos (banana hasá) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Iedereen op Curaçao
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bakbananen op z'n Curaçaos (banana hasá) te bereiden
De uiteinden van de bakbanaan eraf snijden en de banaan in 2en snijden.
Met een scherp mes bij elke helft van boven naar beneden een snee maken in de schil. Dan een mes of liever je duimen in de snee steken en dan de schil opentrekken.Eén duim naar links en de andere naar rechts
Snij dan elke helft in de lengte in plakken en bak ze goudbruin in de olie.
Dien ze warm op.
Met een scherp mes bij elke helft van boven naar beneden een snee maken in de schil. Dan een mes of liever je duimen in de snee steken en dan de schil opentrekken.Eén duim naar links en de andere naar rechts
Snij dan elke helft in de lengte in plakken en bak ze goudbruin in de olie.
Dien ze warm op.