Recept
« Terug naar recepten
Baklava met peren en noten
PT45M
Baklava met peren en noten
Een heerlijk baklava met peren en noten recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baklava met peren en noten te bereiden
Schil de peren, haal de klokhuizen er uit en snijd ze in kleine stukken.
Doe drie eetlepels roomboter in een pannetje, laat het smelten en braad daarin de stukjes peer en voeg er de honing, de saffraan en het citroensap aan toe.
Haal als de peer zacht en doorzichtig is de pan van het vuur, voeg wat zwarte peper toe en laat afkoelen.
Hak de helft van de walnoten grof en hak de andere helft fijn.
Grill de gehakte noten in een anti-aanbakpan en voeg er de bruine basterdsuiker en het kaneelpoeder aan toe.
Beboter een rechthoekig bakblik van 15 x 20 cm. en bekleed die met 8 vellen met gesmolten roomboter bestreken filodeeg.
Bedek die met het noten/suiker/kaneelmengsel en schep daaroverheen het uitgelekte perenmengsel.
Bedek alles weer met 8 vellen met gesmolten roomboter bestreken filodeeg.
Snijd de bovenkant van het deeg voor in mooie ruiten.
Bestrooi de bovenkant met maanzaad en zet de baklava in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin gebakken is.
Oven 180graden 20 minuten
Doe drie eetlepels roomboter in een pannetje, laat het smelten en braad daarin de stukjes peer en voeg er de honing, de saffraan en het citroensap aan toe.
Haal als de peer zacht en doorzichtig is de pan van het vuur, voeg wat zwarte peper toe en laat afkoelen.
Hak de helft van de walnoten grof en hak de andere helft fijn.
Grill de gehakte noten in een anti-aanbakpan en voeg er de bruine basterdsuiker en het kaneelpoeder aan toe.
Beboter een rechthoekig bakblik van 15 x 20 cm. en bekleed die met 8 vellen met gesmolten roomboter bestreken filodeeg.
Bedek die met het noten/suiker/kaneelmengsel en schep daaroverheen het uitgelekte perenmengsel.
Bedek alles weer met 8 vellen met gesmolten roomboter bestreken filodeeg.
Snijd de bovenkant van het deeg voor in mooie ruiten.
Bestrooi de bovenkant met maanzaad en zet de baklava in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin gebakken is.
Oven 180graden 20 minuten