Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
PT30M
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Walnotenlikeur maak je met groene onrijpe walnoten die nog zacht zijn van
binnen. In Italië heeft iedere familie zo zijn eigen recept.
Ik heb het (om te beginnen) vrij eenvoudig gehouden maar je kunt nog met
allerlei smaakjes variëren. Denk aan; vanillestokje, citroen, steranijs en
nootmuskaat.
Ook kun je in plaats van inmaakbrandewijn wodka of jenever gebruiken.
Vind je de likeur misschien nog een beetje te bitter kan je altijd wat
suikersiroop (1:1 suiker/water op laten lossen) toevoegen voor een wat
zoetere likeur.
Gebruik handschoentjes tijdens het bereiden want anders krijg je hele
vieze bruine handen die je voorlopig niet meer schoon krijgt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse walnotenlikeur Nocino te bereiden
- Was de noten en snij ze in 4 stukken. Doe alle ingrediënten in een (brandschone) glazen pot en laat die op een zonnige plek trekken.
- Schud de pot dagelijks om, zodat de smaken zich vermengen.
- Zeef de vloeistof na zestig dagen door een schone doek (of koffiefilter) en doe hem in een leuk flesje.
- Vind je de likeur misschien nog een beetje te bitter kan je altijd wat suikersiroop (1:1 suiker/water op laten lossen) toevoegen voor een wat zoetere likeur.