KookJij

Italiaanse walnotenlikeur Nocino

Walnotenlikeur maak je met groene onrijpe walnoten die nog zacht zijn van binnen. In Italië heeft iedere familie zo zijn eigen recept. Ik heb het (om te beginnen) vrij eenvoudig gehouden maar je kunt nog met allerlei smaakjes variëren. Denk aan; vanillestokje, citroen, steranijs en nootmuskaat. Ook kun je in plaats van inmaakbrandewijn wodka of jenever gebruiken. Vind je de likeur misschien nog een beetje te bitter kan je altijd wat suikersiroop (1:1 suiker/water op laten lossen) toevoegen voor een wat zoetere likeur. Gebruik handschoentjes tijdens het bereiden want anders krijg je hele vieze bruine handen die je voorlopig niet meer schoon krijgt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse walnotenlikeur Nocino te bereiden

  1. Was de noten en snij ze in 4 stukken. Doe alle ingrediënten in een (brandschone) glazen pot en laat die op een zonnige plek trekken.
  2. Schud de pot dagelijks om, zodat de smaken zich vermengen.
  3. Zeef de vloeistof na zestig dagen door een schone doek (of koffiefilter) en doe hem in een leuk flesje.
  4. Vind je de likeur misschien nog een beetje te bitter kan je altijd wat suikersiroop (1:1 suiker/water op laten lossen) toevoegen voor een wat zoetere likeur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst