Recept
« Terug naar recepten
Baklava
PT45M
Baklava
Een heerlijk baklava recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
een beetje van de een en een beetje van mij zelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baklava te bereiden
De noten elk 100 gram per eenheid in de blender met 2 eetlepels kaneel een theelepel kruidnagelpoeder.Ovenschaal invetten bladerdeeg erin leggen besmeren met vloeibareboter erover heen het notenmengsel tot je droe laagjes hen op het laatste laagje bladerdeeg doe je ook de vloeibareboter en je kerft met een scherp mesje een ruitje of zo er in. in een voorverwarmde oven op 175 graden 30 min even kijken hoe het is misschien na 30 min dat je zegt het mag nog even. voor de saus: 2 kopjes water 3 kopjes suiker aan de kookbrengen met een kopje honing als het kookt nog 5 min doorkoken en op letten want het komt omhoog de vanilesuiker erbij doen, als de baklava klaar is de schaal uit de oven op het laatst de citroensap 2 eetlepels erdoor heen roeren en met de juslepel over de baklava heen gieten en aflaten koelen en lekker eten .
Mijn kookverhaal (Annemien )
Dit recept heb ik wat van de een en van de ander ben alleen gschrokken van de calorien die erin zitten. En aangezien ik al 10 kilo afgevallen ben is dit geen goed recept voor mij , maar wel erg lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hatice zegt:
:):p
asterix zegt:
Tristan zegt: