Recept
« Terug naar recepten
Baklava
PT140M
Baklava
Dit is een recept van een Turkse bakker
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
origineel recept van de turkse bakker
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baklava te bereiden
- Voor de siroop: meng de suiker, honing, kaneel en 300 ml water in een pan en verwarm.
- Los zo al roerend de suiker op.
- Laat 20 minuten pruttelen totdat het wat ingekookt is.
- Breng op smaak met het citroensap, zeef het vocht en zet het even weg.
- Je kunt dit mengsel rustig een dag eerder maken.
- Hak de noten fijn en roosterze heel even of in een pan of in de oven op 160 graden.
- Zo komen die smaken in de verse noten beter vrij.
- Je kan het ook doen met een keukenmachine. (foodprocessor)
- Meng de noten, suiker, citroenrasp in een kom of schaaltje.
- Smelt de boter op laag vuur (niet laten verbranden) en hou iets lauwwarm.
- Neem een bakblik en smeer die in met de gesmolten boter.
- Ga hem nu in laagjes opvullen.
- Filodeeg, notenmengsel, siroop,filodeeg, notenmengsel, siroop en dek met filodeeg totdat het op is.
- Smeer de bovenlaag in met boter.
- Verwarm de oven voor op 160 graden, zet het volle bakblik erin en bak bruin in ongeveer 45 tot 60 minuten.
- Hetelucht gaat sneller dan een oven op aardgas.
- Laat het afkoelen, smeer de bovenkvant in met het laatste mierzoete siroop en snijd het in vierkantjes of ruitjes.
- Serveer op dessertbordje.
- Baklava met vanille ijs en een dot slagroom is ook traditioneel en nog veel lekkerder!
- Geef er (griekse) koffie en een glaasje metaxabij (= griekse cognac) en smullen.