KookJij

Baklava

Dit is een recept van een Turkse bakker
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Midden Oosten
Bron: origineel recept van de turkse bakker
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baklava te bereiden

  1. Voor de siroop: meng de suiker, honing, kaneel en 300 ml water in een pan en verwarm.
  2. Los zo al roerend de suiker op.
  3. Laat 20 minuten pruttelen totdat het wat ingekookt is.
  4. Breng op smaak met het citroensap, zeef het vocht en zet het even weg.
  5. Je kunt dit mengsel rustig een dag eerder maken.
  6. Hak de noten fijn en  roosterze heel even of in een pan of in de oven op 160 graden.
  7. Zo komen die smaken in de verse noten beter vrij.
  8. Je kan het ook doen met een keukenmachine. (foodprocessor)
  9. Meng de noten, suiker, citroenrasp in een kom of schaaltje.
  10. Smelt de boter op laag vuur (niet laten verbranden) en hou iets lauwwarm.
  11. Neem een bakblik en smeer die in met de gesmolten boter.
  12. Ga hem nu in laagjes opvullen.
  13. Filodeeg, notenmengsel, siroop,filodeeg, notenmengsel, siroop en dek met filodeeg totdat het op is.
  14. Smeer de bovenlaag in met boter.
  15. Verwarm de oven voor op 160 graden, zet het volle bakblik erin en bak bruin in ongeveer 45 tot 60 minuten.
  16. Hetelucht gaat sneller dan een oven op aardgas.
  17. Laat het afkoelen, smeer de bovenkvant in met het laatste mierzoete siroop en snijd het in vierkantjes of ruitjes.
  18. Serveer op dessertbordje.
  19. Baklava met vanille ijs en een dot slagroom is ook traditioneel en nog veel lekkerder! 
  20. Geef er (griekse) koffie en een glaasje metaxabij (= griekse  cognac) en smullen.

























Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst