Recept
« Terug naar recepten
Bal gehakt ofwel het Balletje
PT40M
Bal gehakt ofwel het Balletje
Een heerlijk bal gehakt ofwel het balletje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Taco Fortgens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bal gehakt ofwel het Balletje te bereiden
Doe het gehakt in een schaal voeg er een eierdooier bij
voeg peper-zout-paprikapoeder toe en 2 teentjes knoflook
eventueel wat gesnipperde ui goed doormengen voeg dan de Laos kruiden toe
zo,n 2 theelepels,half theelepeltje Sambal Oelek
goed doormengen tot het een stevig mengels word wat niet plakt anders nog wat paneermeel
erbij doen!
Dan mooie ronde ballen draaien en in de paneermeel rollen of bloem
voordat ze in de braadpan gaan!
Flinke scheut vloeibare boter in de braadpan op olijfolie basis kan namelijk
een hogere temperatuur aan dan gewone braadboter!
Braad de ballen aan laat ze rondom draaien tot ze mooi bruin zijn rondom!
Zet de braadpan op een klein gaspitje en laat de ballen zo,n 20 a 25 minuten lekker pruttelen
af en toe de ballen even rond draaien in de braadpan!
Als ballen klaar zijn heerlijk met aardappelen en andijvie of met spruitjes en appelmoes of
stoofperen!
Of als snack met ketchup en mosterd!
EET SMAKELIJK
voeg peper-zout-paprikapoeder toe en 2 teentjes knoflook
eventueel wat gesnipperde ui goed doormengen voeg dan de Laos kruiden toe
zo,n 2 theelepels,half theelepeltje Sambal Oelek
goed doormengen tot het een stevig mengels word wat niet plakt anders nog wat paneermeel
erbij doen!
Dan mooie ronde ballen draaien en in de paneermeel rollen of bloem
voordat ze in de braadpan gaan!
Flinke scheut vloeibare boter in de braadpan op olijfolie basis kan namelijk
een hogere temperatuur aan dan gewone braadboter!
Braad de ballen aan laat ze rondom draaien tot ze mooi bruin zijn rondom!
Zet de braadpan op een klein gaspitje en laat de ballen zo,n 20 a 25 minuten lekker pruttelen
af en toe de ballen even rond draaien in de braadpan!
Als ballen klaar zijn heerlijk met aardappelen en andijvie of met spruitjes en appelmoes of
stoofperen!
Of als snack met ketchup en mosterd!
EET SMAKELIJK
Mijn kookverhaal (Taco Fortgens)
jarenlang geprobeerd een lekkere bal te krijgen,bovenstaand recept maak ik heel veel want een lekker balletje op brood is smullen
ben zegt: