Ik eet wel spruitjes, maar ben er niet gek op. Maar zó klaargemaakt vond ik ze heerlijk.
Ik heb kipfilet in stukjes gesneden, in een klein beetje boter bruin gebakken en die op het laatst samen met de spruitjes in de wok gedaan. (niet op de foto)
We hebben er gepofte aardappel bij gegeten.
Recept
« Terug naar recepten
Balado Spruitjes
PT30M
Balado Spruitjes
Een heerlijk balado spruitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Indonesisch Culinair
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balado Spruitjes te bereiden
De spruitjes schoonmaken en indien nodig aan de onderkant insnijden.
Kook ze beetgaar in water met wat zout. Giet de spruitjes af in een vergiet en laat ze uitlekken.
De uien en knoflook pellen en zo fijn mogelijk snijden.
Verhit de olie in de wok en en fruit hierin de uien en knoflook tot ze glazig en goudbruin zijn.
Voeg dan de sambal en trassi en suiker toe en laat het geheel zachtjes pruttelen.
Als het al een tijdje pruttelt de spruitjes toevoegen en alles goed mengen en wokken.
Zorg dat de spruitjes overal in aanraking zijn gekomen met het uienmengsel.
Blijf wokken tot de spruitjes goed warm zijn.
Kook ze beetgaar in water met wat zout. Giet de spruitjes af in een vergiet en laat ze uitlekken.
De uien en knoflook pellen en zo fijn mogelijk snijden.
Verhit de olie in de wok en en fruit hierin de uien en knoflook tot ze glazig en goudbruin zijn.
Voeg dan de sambal en trassi en suiker toe en laat het geheel zachtjes pruttelen.
Als het al een tijdje pruttelt de spruitjes toevoegen en alles goed mengen en wokken.
Zorg dat de spruitjes overal in aanraking zijn gekomen met het uienmengsel.
Blijf wokken tot de spruitjes goed warm zijn.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gea Bruining zegt:
Maar wat een geweldig recept: heb rode ui gebruikt en echt wel een grote knoflook.
Had nog een paar stukjes kip in de koelkast: et voila: een compleet maal!
Uiteraard heb ik de hoeveelheden een beetje aangepast.
Anna Koudys zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
De techneuten van de site kwamen er ook niet uit. Als het binnenkort niet verholpen kan worden, haal ik alles weg en stuur het opnieuw in.
Voor jou hier de ingrediënten:
500 gram spruitjes
3 grote uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels sambal oelek
ong 1 theelepel trassi (garnalenpasta) of meer naar smaak
1 theelepel suiker
3 eetlepels olie.
De uien en knoflook erbij zijn heerlijk, dus niet ál teveel verminderen.
(Nadat de spruitjes weer warm gewokt waren, heb ik geproefd en wat extra sambal en trassi bijgedaan)
Groetjes.
Gea Bruining zegt:
Je hebt er trouwens niet de hoeveelheden bij gezet...
Liefs,
Gea
Flavia Vasco de Sousa zegt: